Hlavní obsah

V sobotu bude až 20 stupňů, pak se ochladí a vrátí se i sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne bude vesměs teplý a slunečný. Přítrž jarním teplotám ale udělá v noci ze soboty na neděli přechod studené fronty. Ta přinese výrazné ochlazení a i v nižších polohách se v příštím týdnu mohou objevit smíšené srážky či sněžení, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Sněhové zpravodajství 21.3.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně jasno či polojasno, ráno ojediněle s mlhami. Více oblačnosti může být přechodně přes den pouze na severu území. Nejvyšší teploty se dostanou na 11 až 15 stupňů Celsia.

Velmi podobně bude i v pátek. Ráno budou teploty klesat na 5 až 1 stupeň, odpoledne při jasné či polojasné obloze vystoupají na 15 až 19 stupňů Celsia. Na severu může být přechodně oblačnosti více.

„Příliv teplého vzduchu od jihozápadu bude vrcholit v sobotu. Opět bude převážně jasno až polojasno, ojediněle s mlhami a ranními teplotami mezi 5 a 1 stupněm. Odpoledne budou teploty šplhat k 16 až 20 stupňům,“ popsala Honsová s tím, že délka slunečního svitu by měla být až 10 hodin.

V průběhu noci na neděli začne počasí od severozápadu ovlivňovat studená fronta. Přes den již bude převládat oblačno až zataženo s přeháňkami a deštěm, přičemž v polohách nad 1000 metrů se bude jednat o srážky sněhové. Ranní minima klesnou na 6 až 2 stupně, přes den bude v Čechách mezi 9 a 13, na Moravě a ve Slezsku mezi 11 a 15 stupni Celsia.

Oblačné počasí s občasnými srážkami vydrží i v úvodu příštího týdne. V pondělí bude oblačno až zataženo s přeháňkami, přičemž hranice sněžení se přesune do poloh od 500 metrů nad mořem. Ráno teploty klesnou na 4 stupně až 0, přes den vystoupají na 8 až 12.

S občasnými přeháňkami je třeba počítat i v úterý. Ráno bude ještě chladnější a teploty se budou pohybovat mezi –2 a 2 stupni. Přes den se dostanou pouze na 4 až 8 stupňů a poklesne i hranice sněžení. Sněhové vločky se mohou objevovat v polohách od 400 metrů nad mořem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám