Hlavní obsah

V příštím týdnu se zatáhne a na horách bude sněžit

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní od 17. října do 13. listopadu slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) průměrné teploty a spíše četnější srážky. Plyne to z dlouhodobé prognózy meteorologů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„V nejbližších třech týdnech se očekávají teploty přibližně na úrovni normálních hodnot pro tuto roční dobu a v posledním týdnu předpokládáme chladnější počasí, takže období od 17. října do 13. listopadu by mělo být jako celek teplotně průměrné,” uvedli v sobotu meteorologové.

Srážkově by mělo být následujících 30 dní průměrných či slabě nadprůměrných. Nejvíce srážek očekávají meteorologové v týdnu od 17. do 25. října a prvním listopadovém týdnu.

Zatímco v pondělí by se měl déšť vyskytovat pouze ojediněle, od úterý by až do konce pracovního týdne mělo převládat zataženo s deštěm a přeháňkami. V horských oblastech se ve vyšších polohách může jednat o srážky smíšené nebo sněhové.  Teploty se budou pohybovat kolem 10 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám