Hlavní obsah

V Praze napršelo jako za celý červenec

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Pořádný příval vody zažila o svátcích Česká republika. V Praze-Libuši například napršelo 62 mm srážek, to je 62 litrů vody na metr čtvereční. "Je to tolik vody jako v Libuši naprší běžně za celý červenec," řekl Právu ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

I na ostatních místech republiky vydatně pršelo. Nejvíce ve středních a východních Čechách, kde v uvedené dny napršelo 49 mm srážek a dále na Ostravsku, kde při prudkých lijácích spadlo 47 mm. Velichovky ve východních Čechách hlásí 49 mm a Ústí nad Orlicí 41 mm.

"Byly i velké teplotní rozdíly. Zatímco v úterý v Karlových Varech bylo necelých 10 st. tepla, v Ostravě ten den ještě naměřili 28 st.," informoval Seifert.

V dalších dnech nás ještě potrápí občasný déšť, ale už by neměl být tak vytrvalý, jako jsme zažili o svátečních dnech. V pátek se čeká oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 12 až 8, odpolední 15 až 19.

"Stejný ráz počasí bude i v sobotu a v neděli, jen teploty půjdou mírně nahoru, ale skutečně jenom o stupínek," řekl Seifert.

Od pondělí do čtvrtka příštího týdne zpočátku opět můžeme čekat oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, ale uprostřed týdne zhruba ve středu už nás bude ovlivňovat výběžek vyššího tlaku vzduchu a počasí se tedy bude zlepšovat. Jestliže od pondělka budou odpolední teploty 17 až 22, tak ve středu a ve čtvrtek už to bude až 25 stupňů tepla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám