Hlavní obsah

V Praze 1 se rozpadla koalice vedená Pavlem Čižinským

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Uskupení My, co tady žijeme (KDU-ČSL, STAN, Iniciativa občanů), v Praze 1 vypovědělo koaliční smlouvu s Prahou 1 sobě, Piráty a Zelenou pro jedničku. Důvodem je podle textu výpovědi dlouhodobý názorový nesoulad.

Foto: archiv Právo, Právo

Pavel Čižinský

Článek

V 25členném zastupitelstvu má stávající koalice většinu 15 hlasů. „Vnímáme z našeho pohledu neuspokojivě dlouhodobý a bohužel prohlubující se názorový nesoulad,“ stojí ve výpovědi. Pod textem je podepsán první místostarosta Petr Hejma za STAN, Michal Caban z Iniciativy občanů a Petr Burgr za KDU-ČSL.

Koalice vedená starostou Pavlem Čižinským (Praha 1 sobě) tím ztrácí většinu v zastupitelstvu a je možné, že na úterním jednání zastupitelstva současné vedení městské části skončí.

Pirátský radní na Praze 1 pohrozil starostovi rezignací

Domácí

Návrat starých pořádků

Čižinský uvedl, že chce se zastupiteli jednat a zabránit „návratu starých pořádků“. Tedy aby se do vedení městské části vrátili trestně stíhaní zastupitelé ODS a TOP 09, kteří čelí trestnímu stíhání v souvislosti s prodejem bytů v minulém volebním období.

TOP 09 ostřeluje Hřiba: řeší všechno možné, jen Prahu ne

Domácí

Diskuse o fungování koalice v Praze 1 v minulých týdnech vyvolal pirátský radní David Bodeček, který odeslal koaličním partnerům otevřený dopis. V něm dosavadní spolupráci a fungování úřadu městské části kritizoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám