Hlavní obsah

V polovině týdne se oteplí, ale víkend proprší

Přízemní mrazíky a chladné počasí vystřídá v druhé polovině déšť, tvrdí meteorologové. Teplot, které jsou typické pro květen, se sice v polovině týdne dočkáme, ale deštníky rozhodně neodložíme, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Z předpovědních modelů vyplývá, že nejvíce by mělo pršet v pátek a o víkendu.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Na delší posezení na zahrádce současné počasí ještě není.

Článek

„Nový týden začal velmi chladně. Na Luční boudě jsme naměřili -3 stupně, na Klínovci -2 stupně. Chladno bylo ale i na východě republiky,“ řekla Honsová. Sníh padal v Beskydech, Krušných horách a na Šumavě. Teploty jsou podle ní o sedm stupňů nižší, než je průměr pro toto období, který činí 15 stupňů Celsia. „Teplotně jsme jako ve druhé polovině března,“ řekla Honsová.

V pondělí bude chladný ráz počasí pokračovat. Během dne by se rtuť teploměru měla pohybovat v rozmezí 10 až 14 stupňů.

Studené severozápadní proudění bude pokračovat také v úterý. Meteorologové očekávají na četných místech republiky přízemní mrazíky a od 1000 metrů nad mořem se objeví sněhové přeháňky. Ranní teploty by měly být v intervalu 5 až 1 stupeň, odpolední 10 až 13 stupňů.

Od středy by se mělo postupně oteplovat. Na horách by měl sněhové přeháňky vystřídat déšť. Rána budou bez přízemních mrazíků a teploty by měly být mezi 7 až 3 stupni, odpolední 14 až 18 stupňů.

Ve čtvrtek by mělo být oblačno, na 60 procentech území by mělo pršet. Ranní teploty 9 až 5 stupňů, odpolední 16 až 20 stupňů.

V pátek bude oblačno a mělo by pršet. Ranní teploty mezi 7 až 11, odpolední 16 až 20 stupňů.

Víkend by měl podle předpovědních modulů být teplejší, ale měl by propršet. V sobotu by mělo být oblačno, s teplotami mezi 17 až 21 stupni, neděle by měla být ještě teplejší – 18 až 22 stupňů, ale opět by mělo pršet.

Reklama

Výběr článků

Načítám