Hlavní obsah

V plzeňské škole se rozlila dezinfekce, pět zaměstnanců skončilo v péči záchranářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Všechny složky integrovaného záchranného systému během pátečního dopoledne zasahovaly v plzeňské 31. základní škole na Lochotíně, kde se v technické místnosti rozlila dezinfekce. V péči zdravotníků skončilo pět zaměstnanců. Žádné z dětí zranění neutrpělo.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Zásah na plzeňské 31. ZŠ

Článek

Událost se stala v pátek po půl desáté v suterénu školy, v němž se nachází technická místnost. Podle mluvčího krajských hasičů Petra Poncara tam praskl dvacetilitrový barel s dezinfekčním prostředkem Persteril, jenž obsahuje čtyři procenta kyseliny peroctové a jehož zápach lze přirovnat k silnému octovému odéru.

„Pět dospělých osob se nadýchalo výparů a následně skončilo v péči záchranné služby. Evakuace nebyla nutná,“ popsal Poncar s tím, že žáci jsou mimo ohrožení.

Mária Svobodová za krajskou záchranku upřesnila, že všech pět pacientů ošetřili na místě. „Sanitky nikoho z nich do nemocnice neodvážely,“ řekla.

Poncar doplnil, že technická místnost se nachází mezi pavilony, kde neprobíhá výuka. „Prostory jsme odvětrali a omyli zasažené předměty,“ sdělil Poncar.

Foto: HZS Plzeňského kraje, Bez zdroje

Rozlitý dezinfekční prostředek

V pražské laboratoři unikl sirovodík, evakuováno bylo 70 lidí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám