Hlavní obsah

V Ostravě se demonstrovalo proti realitní společnosti RPG Byty

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město pro lidi, ne pro zisk! RPG tu nechceme! RPG táhněte! Byty lidem! Město lidem! RPG vyvlastnit! S takovými hesly se vydalo v neděli odpoledne centrem Ostravy několik desítek převážně mladých lidí. Pod přísným dohledem policie se demonstrující průvod vydal ve 14 hodin z Žofínské ulice kolem Národního divadla Moravskoslezského po Nádražní ulici až do Husova sadu. Policie pro ně zastavovala i dopravu.

Průvod proti RPG v OstravěVideo: Denisa Doležalová, Právo

 
Článek

Demonstranti měli masky uklízeček a uklízečů, nechyběli jim smetáky, kyblíky a lopatky, kterými se snažili Ostravu vyčistit od společnosti RPG. Akci s názvem RPG smrdí uspořádalo ostravské sdružení Probuď domy na podporu důstojného bydlení.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Průvod proti RPG v Ostravě

Trasa velmi hlasitého průvodu vedla mezi domy ve vlastnictví RPG Byty, která patří v Moravskoslezském kraji k největším poskytovatelům nájemního bydlení.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Demonstranti měli masky uklízeček a uklízečů

„Akce je taková nadsázka. Myslíme si, že na RPG něco smrdí a chceme to zkrátka uklidit. Proto ty kolíčky a uklízecí čety v průvodu,“ vysvětlili Právu organizátoři akce. Sdružení chtělo touto akcí upozornit na podle nich kontroverzní praktiky realitní společnosti RPG Byty a zajistit lepší podmínky pro jejich nájemníky.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Transparenty proti Bakalovi

Na shromáždění také varovali před novým vlastníkem firmy, společností Blackstone.

„Dále požadujeme, aby RPG investovalo do oprav svých domů a bytů, které jsou často ve strašném stavu, a nájemníci jsou nuceni je opravovat na vlastní náklady. Chceme také upozornit na propojení některých občanských organizací s RPG Byty a na segregaci obyvatel města na základě etnicity,“ hlásali organizátoři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám