Hlavní obsah

V neděli má na horách sněžit

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledoví muži Pankrác, Servác, Bonifác (12. až 14. května) přijdou letos o něco dříve a můžeme je čekat už tuto neděli. Na horách bude dokonce sněžit. Právu to řekl ve čtvrtek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

"Od neděle zhruba do úterý by mělo být výrazné chladno, ale na ledové muže, tedy od čtvrtka, se už opět bude mírně oteplovat. Celý příští týden ale musíme počítat s deštivým počasím a na horách bude sněžit," řekl meteorolog.

Jestliže dnes by odpolední teploty měly vystoupit až na 15 stupňů, o víkendu to bude pouze na 13 stupňů. Po oba dva víkendové dny by mělo být oblačno, místy déšť nebo přeháňky, které na horách budou sněhové. Ranní teploty sice neklesnou pod bod mrazu, ale budou se pohybovat v rozmezí 8 až 3 stupně, odpolední pak 9 až 13.

V pondělí a v úterý v podstatě zůstane ráz počasí stejný, pouze v úterý by ráno mělo být chladnější, 8 až 1 stupeň Celsia.

"Nevylučuji, že v přízemní vrstvě teplota klesne pod nulu," řekl Seifert. Od středy se pak bude mírně oteplovat na denních zprvu 10 až 15 a koncem příštího týdne na 15 až 20 stupňů Celsia.

Související témata:

Výběr článků

Načítám