Hlavní obsah

V Litoměřicích se chystají neplatičům pokut zabavovat registrační značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté budou v Litoměřicích zabavovat registrační značky neplatičům pokut. Městu lidé dluží na různých poplatcích téměř 19 milionů korun. Pokud neplatič na místě nezaplatí, přijde o registrační značku nebo dostane na auto botičku. V úterý o tom informovala radnice, praktikovat bude městská policie toto právo od 1. května.

Foto: CBS Flying Team

Město Litoměřice

Článek

Strážníci budou v případě podezření na spáchání přestupku zastavovat vozidla; při zjištění, že patří neplatičům pokut, budou je na místě vymáhat. „Věříme, že se touto cestou podaří snížit počet neplatičů pokut. V současné době evidujeme v této souvislosti 2026 pohledávek za 18,85 milionu korun,“ uvedla Martina Skoková z kancelář starosty města.

V případě, že řidič na místě zastavení vozidla pokutu neuhradí, bude tak moci následně učinit několika způsoby. V hotovosti či prostřednictvím platebního terminálu v hlavní pokladně městského úřadu na Mírovém náměstí, v pokladně odboru dopravy v Topolčianské ulici nebo na služebně městské policie, kde bude úhrada zjištěna ihned, a rovnou tak může majitel vozu získat zpět registrační značku.

Dále bude možné pokuty hradit bankovním převodem na účet, prostřednictvím portálu občana QR kódem nebo platební bránou, v takovém případě dostane motorista zpět značku po doručení peněz.

V České republice mají od roku 2022 právo zastavovat vozidla neplatičů pokut také státní policisté a celníci. Za 12 měsíců praxe se jim podařilo vybrat téměř 16 milionů korun, z toho více než šest milionů bylo na nedoplatcích za již dříve uložené dopravní pokuty.

Japonec jezdil 60 let bez řidičáku. Přišlo se na to náhodou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám