Hlavní obsah

Mlha v Hřensku opadla. Do akce jdou vrtulníky i letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřensko
Aktualizováno

V Hřensku byla v neděli ráno hustá mlha, která v dopoledních hodinách opadla. Do hašení požáru se tak mohou zapojit vrtulníky, které už začaly nabírat vodu v Labi, i letadla. Celkem bude v neděli zasahovat šest vrtulníků a pět letadel.

Foto: Foto ČTK – Vojtěch Hájek

Z lesa u Hřenska zbyly jen ohořelé kmeny.

Článek

V sobotu nemohla po celý den kvůli špatnému počasí vzlétnout letadla, kterých mají hasiči k dispozici pět, a to tři české stroje Antonov a dva švédské letouny Air Tractor. Požár pomáhalo hasit sedm českých a slovenských vrtulníků a čtyři vrtulníky z Německa.

„Hasiči drží plochu požáru již pátou noc na stejných hranicích. Během noci se přeskupí, provedou nutné servisní činnosti na technice a zajistí požární obranu evakuovaných obcí Hřenska a Janova. V ranních hodinách budou pokračovat v hašení ve velmi těžce přístupných lokalitách,“ uvedli v noci hasiči.

Hasičům se v sobotu na některých místech podařilo přejít do takzvaného požárního útoku, snažili se zmenšovat hořící plochu. Ta však nadále zůstává na rozloze asi dva krát pět kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám