Hlavní obsah

V Berouně uhynul večerníčkový medvěd Matěj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V berounském medvědáriu uhynul v úterý třiadvacetiletý medvěd Matěj, jeden z trojice medvědů, kteří se objevili ve večerníčcích Václava Chaloupka. Z večerníčkových hrdinů Kuby, Vojty a Matěje tak žije již pouze první jmenovaný.

Foto: Město Beroun

Medvědí bratři Kuba, Vojta a Matěj

Článek

Vojta zemřel již před sedmi lety na selhání srdce, jako důvod úmrtí Matěje ošetřovatelé předpokládají rovněž selhání některého z orgánů. Zvíře se podle nich v posledních dnech necítilo dobře a v úterý ráno jej našli uhynulé.

„Stejně jako jeho bratr Vojta bude také Matěj po své smrti sloužit pro výuku budoucích odborníků v oboru zoologie,“ doplnilo město ke skonu zvířete.

Foto: Město Beroun

Václav Chaloupek s jedním z medvědů

Trojice medvědů se narodila v roce 2000 rodičům Kateřině a Vokovi v Českém Krumlově. Jelikož se o ně medvědice nestarala, ujal se jich Václav Chaloupek, který s nimi v roce 2001 natočil večerníček Méďové.

Na Matěje a jeho bratry zavzpomínal režisér a scenárista na svém facebookovém profilu. „Třináctého ledna mu bylo 23 let a já s ním a jeho bráchy prožil nezapomenutelný necelý rok,“ připomněl Chaloupek.

Po natáčení večerníčku bratři našli domov v berounském medvědáriu. Město má medvěda ve svém znaku.

Příbuzní běžce rozsápaného medvědem žalují italský stát

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám