Hlavní obsah

Ústecký kraj vyhlásí zákaz vstupu do lesů, tvrdil šéf parku. Nic takového se ale nechystá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústecký kraj vyhlásí zákaz vstupu do lesů na svém území, uzavřen tak bude i Národní park České Švýcarsko, řekl ve středu dopoledne ředitel správy parku Pavel Benda. Ústecký kraj ale žádné takové opatření nevyhlásil a vyhlásit nechystá.

Foto: Novinky

Zásah hasičů v Českém Švýcarsku.

Článek

„Krajský úřad Ústeckého kraje doposud nevydal žádný plošný zákaz vstupu do lesů na území Ústeckého kraje a ani tak výhledově činit nebude,” uvedl úřad.

Že bude vstup do lesů zakázán, přitom říkal šéf Národního parku Benda s odkazem na dohodu s Ústeckým krajem. Nejprve uvedl, že zákaz už platí, později upřesnil, že začne platit během středy. To ale úřad po poledni popřel.

Hasiči v noci uchránili další obce před požárem

Domácí

O zákazu vstupu do lesů ovšem mluvil ve středu i samotný hejtman. „Hasiči nás osloví s tím, že bychom měli vydat zákaz vstupu do lesů, a až tuto žádost obdržíme, tak to pan ředitel krajského úřadu vyhlásí a my o tom budeme informovat všechny dotčené obce," řekl hejtman kraje Jan Schiller.

Web úřadu nyní informoval, že kraj vydává pouze doporučení týkající se návštěv lesa. Plošný zákaz vstupu vydávat nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám