Hlavní obsah

U Ostravy natočili vlka

Vlci, kteří byli v posledních letech několikrát pozorováni v Beskydech, ale i poblíž větších obcí na Novojičínsku, se zřejmě osmělují a docházejí i k největším městům. Důkazem jsou záběry, které byly pořízeny v sobotu v osadě Štípky nedaleko Šilheřovic, vzdušnou čarou asi čtyři kilometry od hranic Ostravy.

Foto: Hnutí Duha

Vlk zachycený fotopastí na Frýdlantsku. Ilustrační foto

Článek

Záběry se podařilo pořídit jednomu z místních občanů na procházce lesem. Následně je na sociálních sítích zveřejnila jeho známá, Martina Müllerová, provozovatelka místní psí chovatelské stanice. „Pejskaři, dávejte si pozor na své čtyřnohé parťáky! Může se pohybovat kdekoliv po Hlučínsku,“ uvedla chovatelka. Záběry vlka, který na pískání autora videa zareagoval útěkem, se následně začaly šířit po internetu.

V posledních letech byl zaznamenán opakovaný výskyt vlků zejména v Beskydech. Zvířata zde opakovaně zaútočila na ovčí stáda. Na základě žádosti chovatelů, starostů a myslivců se moravskoslezský krajský úřad loni dokonce zabýval možností odstřelu těchto šelem. Kraj ale rozhodl, že vlci zastřeleni nebudou, s tím, že pro odstřel nebyly splněny zákonné podmínky a nebyly vyčerpány možnosti, jak nežádoucím útokům vlků předejít, například dostatečným zabezpečením stád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám