Hlavní obsah

Týden jako na houpačce, přes týden zaprší, o víkendu přijdou tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden nabídne v pracovních dnech proměnlivé počasí se srážkami a o víkendu tropické teploty. Nejchladněji by mělo být v úterý a ve středu, kdy bude přes naše území přecházet studená fronta, která s sebou přinese četné srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Neil Hall, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Chladné pondělní ráno srazilo teplotu na Horské Kvildě na -2 stupně Celsia. Přes den by mělo být převážně jasno či polojasno, odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti a ojediněle se objeví přeháňky. Teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů.

V úterý budou v rámci republiky značné rozdíly mezi nejvyššími denními teplotami. Zatímco na západě se rtuť teploměru dostane pouze na 21 stupňů, v Praze by mohlo být 26 a na Moravě a ve Slezsku budou teploty atakovat hranici 30 stupňů. Převládat bude zataženo s přeháňkami či deštěm, při přechodu fronty se mohou vytvářet  i bouřky. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 stupňů.

Oblačno či zataženo vydrží i ve středu. V Čechách se budou objevovat přeháňky, na východě zpočátku dne i trvalý déšť. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se dostanou na 18 až 22. Pocitovou teplotu bude nicméně snižovat čerstvý vítr.

Ve čtvrtek začne počasí ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Převládat bude jasno či polojasno s nejvyššími denními teplotami mezi 22 a 26 stupni,” uvedla Honsová. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 stupňů.

V pátek již bude převládat teplé jihozápadní proudění. Přes den bude jasno či polojasno a teploty se dostanou na 24 až 28 stupňů. Tepleji bude i ráno, kdy by mělo být mezi 12 a 8 stupni Celsia.

V sobotu i v neděli by měla převládat jasná obloha, na níž se odpoledne může vytvářet kupovitá oblačnost a bouřky. Teploty by měly šplhat na 26 až 30 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám