Hlavní obsah

Týden bude slunečný, ale na koupání zapomeňte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v České republice v současnosti ovlivňuje hřeben tlakové výše, která má střed nad Velkou Británií, po celé Evropě je tak slunečno, nicméně relativně chladno. Na letních 25 stupňů se v nadcházejícím týdnu dostaneme jen ve čtvrtek, naopak po ránu mohou teploty padat až k šesti stupňům.

Foto: Petr Eret, ČTK

Počasí tento týden bude spíš než ke koupání vybízet k výletům do přírody.

Článek

Během pondělního slunečného rána zaznamenaly měřicí stanice na Jizerce a na Šindelové rovnou nulu, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Chladná rána podle ní vydrží po celý týden. Převládající slunečné počasí pak v úterý a v pátek pokazí přechod slabé studené fronty.

Už v pondělí odpoledne se může vytvořit kupovitá oblačnost, ojediněle doprovázená přeháňkami.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý bude obloha oblačná, přechodně až zatažená, méně oblačnosti bude na Moravě a ve Slezsku. Ranní minimální teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, odpoledne vystoupí rtuť teploměru na 19 až 23 stupňů. Chladněji bude na západě republiky.

Středeční ráno už bude jasné, teploty spadnou opět k 10 až 6 stupňům. Odpoledne pak přinese možnost kupovité oblačnosti a zejména v horských oblastech přeháňky. Teplotní maxima se dostanou nejvýše na 19 až 23 stupňů.

Nejteplejším dnem bude čtvrtek, kdy by měla po celý den vydržet jasná až polojasná obloha. Ranní teploty mezi 11 až 7 stupni vystřídají odpolední maxima mezi 21 až 25 stupni.

„V pátek bude přecházet slábnoucí studená fronta, bude více oblačnosti s přeháňkami,“ upřesnila Honsová výhled na konec pracovního týdne. Ranní teploty zůstanou na 11 až 7 stupních, odpolední spadnou na 18 až 22.

Tepleji podle ní nebude ani o víkendu. „Bude polojasno až oblačno místy s přeháňkami, teploty 18 až  22 stupňů,“ řekla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám