Hlavní obsah

TV Barrandov má díky rozhodnutí soudu opět proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Barrandov má po týdnech fungování na dieslových agregátech opět obnovené dodávky elektřiny. Nařídil to dle zjištění Deníku N v rámci předběžného opatření obvodní soud pro Prahu 5.

Generátory Jaromíra SoukupaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Televizi od elektřiny odpojila před třemi týdny kvůli nesplaceným dluhům společnost Barrandov Studio, kterou vlastní miliardář Tomáš Chrenek. Kvůli tomu byla televize 20. ledna nucena krátce přerušit vysílání. Od té doby až doposud provoz TV Barrandov zajišťovaly dieslové agregáty, které svým chodem rušily lidi žijící v okolí.

Spolumajitel Televize Barrandov Jaromír Soukup se již delší dobu potýká s dluhy, které se promítají i do chodu jeho společností. Polovinu firmy Empresa Media, pod niž spadá jak TV Barrandov, tak tiskové tituly, koupil před časem podnikatel Jan Čermák.

Podle Deníku N se majitelé televize pokoušeli s firmou neúspěšně dohodnout, následně se na konci ledna obrátili na soud s žádostí o vydání předběžného opatření. „Požádali jsme o ochranu před věřiteli, soud to akceptoval a v souladu s tímto moratoriem nařídil, že nás musí znovu připojit,“ sdělil serveru Čermák.

Ačkoliv dodávky proudu do budovy již byly obnoveny, televize minimálně ještě během pátku pojede kvůli technickým důvodům na generátorech.

Generátory Jaromíra Soukupa stále rachotí, lidé na Barrandově si na zásah hygieny počkají

Domácí

Obvodní soud pro Prahu 5 žádosti vyhověl ve středu. TV Barrandov argumentovala tím, že nemůže bez elektřiny vykonávat svou podnikatelskou činnost. „Jedná se přitom o základní energie a podmínky pro provoz činnosti navrhovatelky. Ta se tak nachází ve zcela bezvýchodné situaci, kterou zatím překonává pomocí dočasných řešení, avšak je zřejmé, že situace je dlouhodobě neudržitelná,“ citoval deník z usnesení soudu.

Rozhodnutí soudu potvrdil i generální ředitel firmy Barrandov Studio Petr Tichý. „Soud jednostranně rozhodl ve prospěch – zdůrazňuji dlouhodobého – dlužníka. A my to musíme akceptovat, to se nedá nic dělat. Naše společnost je nucena ty dodávky dlužníkovi obnovit,“ uvedl Tichý s tím, že se proti rozhodnutí soudu odvolají.

Podle firmy televize dluží i s úroky a dalšími poplatky zhruba 14 až 16 milionů korun.

Televize chce podle Čermáka své dluhy bez ohledu na nynější rozhodnutí soudu vyrovnat. „Nesázíme pouze na to, že nás soud ochrání, aniž bychom zaplatili, tak naivní nejsme. Velmi intenzivně se vedou jednání a na stole je již několikátá verze dohody o narovnání, kterou věřím, že příští týden podepíšeme,“ prohlásil.

Televizi Barrandov vypnuli proud, objevil se monoskop

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám