Hlavní obsah

Televizi Barrandov vypnuli proud, objevil se monoskop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kanály televize Barrandov, mezi které patří TV Barrandov, Barrandov Krimi a Kino Barrandov, přestaly v noci na sobotu po 01:00 ráno vysílat, na obrazovce se objevil pouze monoskop. Televizi vlastní společnost Empresa Media Jaromíra Soukupa, která se potýká s dluhy. Vysílání bylo v sobotu dopoledne obnoveno.

Foto: Novinky

Monoskop místo vysílání TV Barrandov

Článek

Web Blesk.cz s odkazem na své zdroje uvedl, že firmu dodavatel odpojil od elektřiny. Tvrzení Blesku potvrdila pro ČTK i sama televize. Uvedla však, že od 10:00 fungují všechny její kanály. To ale ještě v 10:30 nebyla pravda. Vysílání nejprve spustil pouze kanál TV Barrandov, další dva následovaly zhruba v 10:40.

„Elektřina byla odpojena v noci z pátku na sobotu po jednostranném kroku dodavatele. Ten koncem týdne oznámil, že při nezaplacení dlužné částky ve stanoveném termínu přeruší dodávky až o sobotní půlnoci. Mezitím jsme zprovoznili vlastní zdroje elektřiny a už v deset hodin ráno TVB opět vysílala. Divákům se za technické komplikace omlouváme,“ sdělila výkonná ředitelka televize Andrea Geyer.

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio má kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa, do které loni v září vstoupil investor Jan Čermák, získala v minulých dnech dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval. Městský soud v Praze v pondělí povolil televizní společnosti využít nově vzniklého institutu individuálního moratoria, což firmě umožní ochranu před věřitelem a umožní jí dál fungovat.

Individuální moratorium je nový nástroj, který se do české legislativy dostal loni v září. Má pomoci firmám, jež se ocitly v těžké finanční situaci a během zdlouhavé insolvence by mohly zkrachovat. Zároveň ale musí být zřejmé, že díky nastaveným opatřením se dokážou udržet v provozu a splácet své dluhy. Barrandov Televizní Studio ale musí do měsíce zpracovat restrukturalizační plán a ten předložit věřitelům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Majitel agentury Médea Jaromír Soukup

Médea Jaromíra Soukupa je už z poloviny Čermákova

Ekonomika

Opakované problémy

Kromě Soukupa vlastní polovinu firmy právě podnikatel Čermák. Prodejem podílu chtěl Soukup neutěšenou situaci řešit. Čermák se zaměřuje na restrukturalizaci firem ve finančních problémech. Soukupovy firmy v minulosti opakovaně čelily návrhům na insolvenci.

Většinu příjmů Soukupova byznysu nevytváří časopisy nebo televize Barrandov z Empresa Media, ale mediální agentura Médea. I do té se podle svých vlastních slov chystá Čermák vstoupit.

Největšími Soukupovými věřiteli jsou ČSOB, UniCredit a České Radiokomunikace.

V prosinci exekutor zablokoval některé nemovitosti, které vlastní Soukupova firma J. S. P.

Soukup budí pozornost i soukromým životem. V minulosti byla jeho partnerkou Kateřina Brožová, donedávna pak žil s modelkou Agátou Hanychovou, s níž má půlroční dceru Rozárii.

Dluhy Jaromíra Soukupa. Exekutor dal příkaz k prodeji nemovitostí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám