Hlavní obsah

Tošenovský je připraven jít do Sněmovny i vlády

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský, který byl v minulosti horkým kandidátem na předsedu ODS, je v případě předčasných voleb připraven nabídnout straně své služby a kandidovat do Sněmovny, případně se ucházet o některý ministerský post, což dosud odmítal.

Článek

"Chci pomoci ODS, a to mohu udělat jediným možným způsobem - jsem plně připraven nabídnout jí své zkušenosti z patnácti let fungování ve vrcholné politice a s tím spojenou odpovědnost a případnou kandidaturu v předčasných volbách. K témuž chci vyzvat své kolegy - hejtmany v krajích a další výrazné osobnosti z komunální politiky z řad ODS, primátory a starosty především," sdělil Právu Tošenovský.

Úvahy o tom, že by se znovu pokusil získat přímo post šéfa ODS, jsou podle Tošenovského absolutně předčasné. Mezi některými členy ODS se ale začalo v současné době hovořit o možnosti, že by mohl být nominován jako kandidát do čela úřednického kabinetu, který by zemi k novým volbám dovedl.

Tuto možnost však samotný Tošenovský spíše vyvrací s tím, že jediným řešením jsou předčasné volby.

Tošenovský se vzdal kandidatury na post předsedy ODS v roce 2002, přestože byl jedním z hlavních favoritů a měl podporu členské základny, kvůli tomu, že necítil podporu poslaneckého klubu a Václava Klause.

Reklama

Výběr článků

Načítám