Hlavní obsah

TNS Factum: Komunisté se drží, ODS i ČSSD mírně ztrácí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komunisté a lidovci si v únoru udrželi takřka stejné volební preference, jakých dosáhli v lednu. Vyplývá to z únorového průzkumu agentury TNS Factum. Naproti tomu dvě největší politické strany v zemi ČSSD a ODS si o málo pohoršily. Unie svobody se odrazila ode dna.

Foto: Josef Zajíc

Předávání Zlatých plaket Jana Janského. Ostrava 1.9.2014.

Článek

Komunisté by v případných volbách získali 12,3 procent hlasů což je oproti lednu o 0,1 procenta méně. Naopak o stejnou hodnotu si "polepšili" lidovci, kteří by získali 5,7 procenta. Téměř jedno procento, což je ovšem stále na hranici statistické chyby, ztratila ODS, která by i přesto předčasné volby vyhrála ziskem 19,5 procenta.

Největší vládní strana sociální demokracie by si připsala 10,1 procenta hlasů a oproti lednu ztratila 1,7 procenta. Odraz ode dna předvedla US-DEU, která si oproti lednu polepšila o 1,3 procenta a v únorovém šetření tak získala 2,7 procenta.

Související témata:

Související články

Metodika průzkumu volebních preferencí

Způsob, jak společnosti zabývající se sociologickými průzkumy dojdou k výsledkům volebních preferencí, je velmi podobný. Liší se jen v detailech. Všechny...

Výběr článků

Načítám