Hlavní obsah

Otevření očkovacího centra v O2 aréně zatím není jisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V areálu pražské O2 arény mohlo vzniknout velkokapacitní očkovací centrum. Prostory nabídla za symbolické nájemné společnost PPF, která na jaře poskytla k očkování prostor sousední haly O2 universum. PPF nabídla až do července 3000 metrů čtverečních. Zda vláda nabídku využije, není jasné.

Tisková konference k obnovení provozu očkovacího centra v pražské O2 areně Video: Novinky

 
Článek

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) se musí nejprve provést revize očkovacích kapacit v Praze, teprve pak se rozhodne, zda se centrum v O2 aréně otevře.

Aktuální kapacita očkovacích center je 110 000 dávek denně. Cílem je dostat se na kapacitu 150 000 očkování denně. Jisté by podle něj mělo být otevření očkovacího centra v obchodním domě Kotva. U něj však zatím není jasné, za jakých podmínek si prostor stát od vlastníka Generali Real Estates pronajme.

Vedle Babiše se jednání účastnili i šéf Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek a za provozovatele prostor předseda představenstva společnosti Bestsport Robert Schaffer.

Kabátek avizoval, že očkovací centra i lékaři budou mít zajištěny bonusy za očkování první a posilující dávkou. Očkovat podle něj budou moci i ambulantní specialisté.

Pro očkování v prostorách O2 arény zatím chybí personál

Domácí

Při jarní vlně epidemie zajišťovala provoz očkovacího centra Ústřední vojenská nemocnice ve spolupráci s armádou. Nyní nemocnice avizovala, že pro provoz centra kvůli vysokému počtu hospitalizovaných s covidem nemá personální kapacity.

Radek Mounajjed z iniciativy Lékaři pomáhají Česku oznámil, že do projektu se již zapojilo 1016 lékařů, kteří se mohou zapojit do očkování. Iniciativa si klade za cíl naočkovat během jediného týdne milion osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám