Hlavní obsah

Tisíce domácností v Jirkově a Chomutově jsou bez tepla

Právo, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIRKOV/CHOMUTOV

Lidé v Jirkově a části Chomutova se nestačí divit. Více než deset tisíc domácností se tam ve středu probudilo do chladného rána. Neteče teplá voda, radiátory ústředního topení jsou ledové. A není to poprvé, například před vánočními svátky byli lidé bez tepla několik dnů.

Foto: Josef Zajíc

Ostravské muzeum : Výstava 120 let MHD Ostrava 8.7.2014:

Článek

Přerušení dodávky způsobila podle mluvčí mostecké společnosti United Energy Petry Šebkové havárie horkovodu. "Dodávku jsme přerušili v noci z úterý na středu, těsně před půlnocí. K havárii došlo na trase mezi Chomutovem a Jirkovem, u obchodního domu Baumax," uvedla Šebková.

V Jirkově bylo bez tepla 6 000 bytů, na chomutovských sídlištích Zahradní, Kamenná a Písečná 4 800. Porucha horkovodu se trefila přesně do poloviny jarních prázdnin, které řada jirkovských dětí tráví u příbuzných nebo na horách.

"Ještě že mám kluky u babičky ve východních Čechách, protože jinak by tu zmrzli. Ráno už byl byt úplně studený. Mně to zas tak moc nevadí. Ohřeju se v práci, můžu se tam i vysprchovat a zítra už snad voda poteče," komentovala odstávku pětatřicetiletá Martina z Jirkova.

Lidé si už zvykli

Jednodenní odstávku tepla a teplé vody považuje za nepříjemnost, nikoliv za tragédii většina dotázaných obyvatel sídlištních komplexů obou měst. "Stát se to může, ale nesmí to být moc často. Vždyť za letošní zimu jsme bez tepla snad už pošesté," shodují se.

Nejhorší byla situace těsně před vánočními svátky, kdy se navzdory mrazům netopilo několik dní. Důvody, proč je horkovod tak často porouchaný, prý Šebková nezná. Dodávku tepla a teplé vody slibuje United Energy obnovit do středeční půlnoci.

Reklama

Související témata:

Související články

Chomutov a Jirkov nemají teplo a teplou vodu

Přípravy na Vánoce obyvatelům Chomutova a Jirkova zkomplikovalo náhlé zastavení dodávek tepla a teplé vody, k němuž došlo v sobotu po půlnoci. Ve svých...

Výběr článků

Načítám