Hlavní obsah

Thermal je srdcem a mozkem festivalu již 20 let

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Logisticky zajistit fungování mezinárodního filmového festivalu je záležitost pro zkušený tým lidí. Musí mít však k dispozici kvalitní zázemí. Karlovarský festival má v tomto ohledu oporu v hotelu Thermal, který byl letos centrem festivalu již podvacáté.

Článek

V čele hotelu stojí již sedmým rokem Petr Kopáček. Festival každoročně zabere zhruba dvě třetiny ubytovací kapacity hotelu. "Zbytek jsou lázeňští hosté," říká generální ředitel hotelu s pohnutou minulostí. Před lety se dokonce uvažovalo o jeho zbourání. Hotel nicméně odolal a stojí dodnes. "Snažíme se vyhovět všem," uvádí tak trochu omluvně Kopáček s odkazem na různorodost festivalových návštěvníků.

Pro hotel konání festivalu znamená nutnost posílit zhruba dvě stě zaměstnanců o více než padesátku brigádníků. "Nabíráme pomoc především k ochrance, do kuchyně či číšníky," říká šéf hotelu a dodává, že mezi zaměstnanci je 24 lidí, kteří se na festivalu podílí již od roku 1978.

Rodinná událost

Karlovarský festival je takovou rodinnou událostí. "Mnozí brigádníci se hlásí znovu, takže s námi někteří spolupracují již řadu let. Usnadňuje to přípravu na festival, která v případě Thermalu začíná asi tři měsíce před jeho začátkem," doplňuje Kopáček.

Nejkritičtější jsou pak podle Kopáčka první dva dny festivalu, kdy si všechno takzvaně sedá. Tedy hledají se ty správné postupy a cesty, které usnadní další průběh velkolepé akce, která je pro hotel velkým přínosem, je přesvědčen.

Jistota do roku 2011

Festival má díky uzavřené rámcové dohodě s partnery, že Thermal bude logistickým centrem festivalu minimálně do roku 2011. Konání filmového festivalu je pro hotel přínosem i v podobě investic do renovace interiérů. Hotel tak v průběhu dostal nový klimatizační systém, kinosály byly vybaveny zvukovými systémy Dolby.

Stále je však potřeba vyřešit spory kolem privatizace Thermalu, aby se všichni mohli soustředit jen na festival, který si rok od roku získává větší přestiž a uznání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám