Hlavní obsah

Teplo vydrží do víkendu, pak se znovu ohlásí bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi teplé až tropické počasí posledních dnů vydrží ještě do víkendu, kdy se přes naše území bude od západu přesouvat zvlněná studená fronta. Ta přinese nejprve bouřky a od pondělí i citelné ochlazení s nejvyššími teplotami kolem 20 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční ráno přineslo značné rozdíly v minimálních teplotách. Zatímco na západě republiky se pohybovaly pouze kolem 7, na jižní Moravě vystoupaly na 17 stupňů. Přes den by mělo převládat jasno či skoro jasno. Teploty se dostanou na 22 až 26 stupňů, na jihovýchodě republiky to může být až 28.

V pátek bude převládat jasno či polojasno. „Ráno teploty klesnou na 10 až 6 stupňů, přes den vystoupají na 22 až 26. V horských oblastech, zejména na Šumavě a v Novohradských horách, se mohou ojediněle objevit i bouřky,” upřesnila Honsová.

V sobotu bude zpočátku dne polojasno, od západu však v souvislosti s přechodem studené fronty bude od západu přibývat oblačnosti a srážek. Meteorologové očekávají i silné bouřky. Nejnižší ranní teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den se před příchodem ochlazení dostanou na 26 až 30 stupňů.

V neděli bude v Čechách již převažovat zataženo s deštěm, v průběhu dne dorazí fronta a bouřky i na Moravu a do Slezska. Velmi rozdílná tak budou odpolední maxima. Zatímco v Karlových Varech by se měla teplota pohybovat kolem 20 stupňů, v Praze by se mělo jednat o 25 a na Moravě a ve Slezsku ještě až 30.

Výhled počasí od pondělí do středy slibuje s ohledem na nadcházející svátek Medarda počasí s velkou oblačností a deštěm či přeháňkami. Teploty se v pondělí a ve středu dostanou na 19 až 23 stupňů, v úterý by to mělo být pouze mezi 17 a 21 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám