Hlavní obsah

Tento týden oblohu prozáří slunce, vracejí se letní teploty

Novinky, val
Praha

Po chladnějším minulém týdnu se do Česka počínaje pondělkem vrací léto. Celý týden by měl být slunečný, s odpoledními teplotami kolem 25 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Na své si přijdou milovníci koupání a slunění.

Článek

Studené severozápadní proudění, které do Česka přinášelo v minulých dnech spíše nižší teploty, vystřídá v pondělí teplý vzduch od jihu. Už první den tohoto týdne proto naměříme v maximech 21 až 25 stupňů Celsia. Na většině území bude navíc polojasno, pouze na severu oblačno.

Podobně tomu bude v úterý, kdy ale teploty vyšplhají až na 23 až 27 stupňů. Ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky.

Nejteplejším dnem celého týdne bude středa, kdy naměříme 24 až 28 stupňů. Celý den bude polojasno až skoro jasno. V odpoledních hodinách se mohou opět vyskytnout přeháňky nebo bouřky.

Oblačno jen ve čtvrtek

Obloha se zatáhne ve čtvrtek, kdy se přes republiku přežene frontální systém a bude převládat velká oblačnost. Na většině území bude pršet, místy se mohou vyskytnout i bouřky. Teploty v Čechách se budou pohybovat mezi 18 až 22 stupni, na Moravě a ve Slezsku dosáhnou 25 stupňů.

Prodloužený víkend by měl být ale slunečný. V pátek, sobotu a v neděli bude podle Honsové slunečno, polojasno až skoro jasno, s odpoledními teplotami od 22 do 26 stupňů. „První červencový týden sice nepřinese tropy, ale navrátí nám letní teploty,“ shrnula meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám