Hlavní obsah

Tajné služby prověřují také Grossovo konto

Právo, alm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tajné služby a policie pokračují v bezpečnostní prověrce, o niž požádal šéf ČSSD Stanislav Gross ještě jako premiér, a v rámci prověrky mají přístup i k jeho kontu. Řekl to ve čtvrtek Gross v rozhovoru pro české vysílání BBC.

Článek

"Tři, možná čtyři měsíce prověrka probíhá. Tajné služby a policie mají k dispozici všechna data včetně přístupu ke kontu, k majetkům, ke všemu možnému," uvedl Gross, který podle svých slov doufá, že se mu v případě udělení prověrky omluví alespoň někdo z těch, kteří veřejně zpochybňovali jeho důvěryhodnost.

Na dotaz moderátora, zda by se on omluvil veřejnosti, kdyby prověrku nedostal, Gross řekl: "Kdyby to bylo z důvodů, které byly zpochybňovány, tak nepochybně ano."

Gross odmítl komentovat, zda by v Praze měl být volebním lídrem Jiří Paroubek nebo Petra Buzková. Pouze uvedl, že by Buzková měla kandidovat do Sněmovny, a přitakal moderátorovi, že by bylo dobře, kdyby byla lídrem v jednom z regionů.

Stejně tak se nevyjádřil k tomu, zda by měl být prezidentským kandidátem ČSSD Miloš Zeman. Omezil se na výrok, že "prostor k využití člověka kapacit Miloše Zemana je velký".

Reklama

Související témata:

Související články

Gross se nechá prověřit NBÚ

Premiér Stanislav Gross v pondělí oznámil, že podstoupí bezpečnostní prověrku kvůli pochybnostem okolo nákupu svého bytu v Praze na Barrandově. Pokud...

Gross už požádal o bezpečnostní prověrku

Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) má od čtvrtka k dispozici dotazník, který kvůli bezpečnostní prověrce vyplnil premiér a šéf ČSSD Stanislav Gross. Během...

Výběr článků

Načítám