Hlavní obsah

Systém vydávání elektronických občanek kolabuje

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vydávání nového typu elektronických občanských průkazů má za sebou v prvním dni provozu nového systému už dva výpadky. První byl řízený, druhý způsobilo přetížení.

Foto: MVČR, Novinky

Článek

„Systém je v ostrém provozu první den, je provázen nečekaně velkým zájmem ze strany občanů. Jenom během dnešního dopoledne bylo podáno 7000 žádostí,“ uvedl mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák s tím, že za komplikace způsobené výpadky se ministerstvo omlouvá.

První odstávku provozovatelé ještě plánovali. „V rámci systému bylo nutné provést drobnou úpravu aplikace, poté bylo nutné provést restart systému. S tím byl spojen výpadek v 11.00 na straně uživatelů, který trval čtyři minuty,“ uvedl Novák. Všechny obce byly podle něj o tomto výpadku s 15minutovým předstihem informovány.

„Kromě toho došlo k neplánovanému výpadku od 12.30 do 12.59, který souvisel s přetížením na straně centrálního systému správních evidencí,“ podotkl Novák. Pro okamžité řešení všech problémů na straně uživatelů je zřízena telefonní „hot line“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám