Hlavní obsah

Studenti sbírají svíčky z pietního místa před fakultou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolníci z řad studentů a zaměstnanců filozofické fakulty začali v pondělí s uklízením svíček, květin i dalších předmětů, které lidé rozmístili na schodiště u vstupu do budovy fakulty po střelbě 21. prosince. Student tehdy na fakultě zastřelil 14 lidí. Svíčky by měly být využity k trvalé připomínce obětí incidentu.

Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Již v úvodu roku sesbírali dobrovolníci svíčky, které lidé v reakci na střelbu a na připomínku obětí nanosili před budovu Karolina, které je sídlem Univerzity Karlovy.

Jak bude se svíčkami přesně naloženo, řeší pracovní skupiny složené ze zástupců filozofické fakulty a Vysoké školy uměleckoprůmyslové (UMPRUM), která sídlí stejně jako fakulta na Palachově náměstí.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Sklízení svíček u Filozofické fakulty.

Jaký byl motiv? V kauze střelce z fakulty zůstávají bílá místa

Domácí

Budova fakulty zůstane uzavřena celý leden, výuka v letním semestru by měla začít 19. února.

Tragédie, kdy čtyřiadvacetiletý střelec v budově Filozofické fakulty UK na Palachově náměstí povraždil 14 lidí a 25 zranil, z toho část těžce, a následně spáchal sebevraždu, se odehrála 21. prosince. Později vyšlo najevo, že vrah má na svědomí také smrt muže a dvouměsíčního kojence v Klánovickém lese z 15. prosince. Policie našla v jeho domě v Hostouni na Kladensku dopis, v němž se k činu přiznal.

Čekala jsem víc empatie, řekla Novinkám Singapurka, jejíž manžel byl vážně zraněn při střelbě na fakultě

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám