Hlavní obsah

Strpět, vydržet, prý to jinak nejde. Řidičům v Praze brnkají na nervy uzavírky trvající i rok

Právo, Novinky, ok, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik uzavírek v posledních dnech komplikuje dopravu v severní části Prahy. Vedle Vysočanské, která je pro motoristy uzavřena již několik měsíců, začali silničáři opravovat i další z dopravních tepen, ulici V Holešovičkách. Řidiči tak tráví desítky minut v pomalu sunoucích se kolonách. Opravy navíc potrvají řadu měsíců, i rok.

Foto: Aleš Berný, ČTK

Oprava zhruba 400 metrů kanalizace ve Vysočanské má být hotova na přelomu srpna a září příštího roku, potom Technická správa komunikací zrekonstruuje i vozovku nad stokou.

Článek

Vysočanská je kvůli propadu vozovky uzavřena od července. V polovině října se na estakádu spojující Prosek a Vysočany sice mohly vrátit v jednom směru autobusy MHD, ale běžní motoristé stále musí hledat alternativní trasy.

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) oznámily, že oprava stok by měla být hotova v září 2017. Po opravě povrchu by se na estakádu mohli řidiči podívat v prosinci téhož roku. [celá zpráva]

V Holešovičkách hrozil propad vozovky

Do konce června 2017 by po etapách měla probíhat i oprava v ulici V Holešovičkách. I tam totiž hrozily propady vozovky. O opravě rozhodl magistrát již v dubnu.

„Rekonstrukci ulice V Holešovičkách nešlo podle zjištění odborníků odložit, je zde nestabilní podloží a hrozily by propady, ke kterým došlo právě na Vysočanské,” popsal náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Podle Pražské vodohospodářské společnosti (PVS) byla při rekonstrukci pod komunikací objevena kaverna a nyní probíhá průzkum, kolik podobných prostor se pod čtyřproudou silnicí nachází.

Z ulice V Holešovičkách řidiči mohou pokračovat dále do Argentinské nebo vjet do tunelového komplexu Blanka. Kvůli vysoké intenzitě dopravy však v dopravních špičkách a při mimořádných událostech bývá vjezd do tunelů regulován, což způsobuje další problémy.

„Kolony v tunelech být nesmí, a dispečeři je proto nárazově uzavírají do doby, než auta odjedou. Proto řidiči mohou stát i před ostatními tunely v Praze a doprava kolabuje i v jiných místech hlavního města,” popsala začarovaný kruh mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Tento týden i Prosecká

Další z uzavírek bude až do čtvrtka komplikovat dopravu v Prosecké ulici na křižovatce s Hejtmánkovou, kde probíhají stavební práce. Takže třetí uzavírka na severu Prahy.

Pro dokreslení lze dodat, že provoz je dlouhodobě omezen i na Štěrboholské spojce, na níž se po křížení s Průmyslovou tvoří kolony pravidelně i bez stavebních prací.

Reklama

Výběr článků

Načítám