Hlavní obsah

Střelecký ostrov byl centrem setkání politiků a hnutí. Nechyběl Paroubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Střeleckém ostrově v Praze bylo v neděli hodně živo. Po dopolední demonstraci KSČM, která přišla uctít svátek práce a narazila na pár svých odpůrců, dorazilo také několik desítek příznivců anarchistického hnutí a antifašistů. Ti si tady uspořádali společný piknik a jeden z organizátorů zval procházející, aby si přečetli jejich tiskoviny.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Na mítink České suverenity dorazil i Jiří Paroubek.

Článek

Krátce po nich dorazila další skupinka lidí. Tentokrát se jednalo o mladé sociální demokraty a zelené.

„Nechceme demonstrovat, jen si tu v klidu posedíme,“ vysvětloval jeden z mladých sociálních demokratů hlídce policie, která na dění na ostrově dohlížela.

Komunisté si v Praze připomínali svátek práce

Domácí

Skupinka mladých pak rozprostřela deky kousek od anarchistů, ale policie nemusela žádné šarvátky, na rozdíl od dopoledních třenic mezi komunisty a jejich odpůrci, nijak řešit.

Po poledni pak v dalším koutě ostrova postavila svou základnu s pódiem Česká suverenita.

Nechyběl tady ani velký plakát proti válce a dorazil také někdejší předseda ČSSD a premiér Jiří Paroubek. Ten se tu setkával nejen s příznivci Suverenity, ale také s lidmi za sociální demokracii.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Na Střeleckém ostrově v Praze se v neděli konalo několik různorodých akcí politických stran a různých hnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám