Hlavní obsah

Komunisté si v Praze připomínali svátek práce

– Praha

Svátek práce si v Praze na Střeleckém ostrově v neděli dopoledne připomínali příznivci a členové KSČM. Jejich demonstraci zahájili Písní práce a předsedkyně pražské rady KSČM Marta Semelová oslovením soudružky a soudruzi začala úvodní řeč.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Marta Semelová zpívá internacionálu na demonstraci KSČM na Střeleckém ostrově v Praze.

Článek

V ní se pozastavila nad tím, že teď, v 21. století, čelí řada zdejších obyvatel exekucím. „Lidé si nemohou dovolit ošetření u zubaře nebo očkování dětí,“ mínila Semelová a obvinila současnou vládu, že jen záplatuje to, co sama zavinila. Uctila pak rudoarmějce padlé v boji za svobodu.

KSČM vyzvala exposlance, aby dali straně půlku odchodného. Žádný to ale neudělal

Domácí

Vystoupil i kandidát komunistů na prezidenta Josef Skála. „Co nyní dopadá na Českou republiku je horší než u našich sousedů. Inflace, ceny plynu, potravin jsou vyšší než jinde. Přitom plynu je tolik, kolik bylo předtím, potravin je tolik, kolik bylo předtím,“ uvedl Skála a ptal se posluchačů: Tvrdí nám, že jsme ve válce, vy jste snad ve válce?“ ptal se a dav ochotně zařval: Ne!

Foto: Radek Plavecký, Právo

Setkání komunistů v Praze

Po proslovech zazněla internacionála, kterou Marta Semelová zazpívala se zaťatou pěstí. Po ukončení komunistické demonstrace odcházející naráželi na malé skupinky komunistických odpůrců a vzájemně se pouštěli do slovních přestřelek. Na ně dohlížela policie a její antikonfliktní tým. Jedni nadávali druhým do Putinů a fašistů, komunisté hájili rudou armádu a mínili, že bez ní by tu ani zastánci Ukrajiny nebyli.

Teprve po skončení komunistické demonstrace začaly přicházet skupinky dalších odpůrců Putinovského režimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám