Hlavní obsah

Strážce přírody odvezl ženu se zlomeným kotníkem ze Stránské skály až do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Strážce přírody se prý objevil jako anděl strážný, když jej bylo nejvíce potřeba, a postaral se o zraněnou turistku, kterou odvezl až do nemocnice. Když si trojice důchodců udělala v sobotu 20. ledna výlet na Stránskou skálu v Brně, z níž je město vidět jako na dlani, sedmdesátiletá seniorka upadla na zledovatělém chodníčku a zlomila si kotník.

Foto: archiv Turistického informačního centra města Brna

Stránská skála v Brně je častým cílem turistů.

Článek

Později se ukázalo, že si způsobila komplikovanou zlomeninu.

Právě v tu chvíli se objevil strážce přírody Radovan Mezera z chráněné krajinné oblasti Moravský kras a ženu bez váhání odvezl do Úrazové nemocnice.

Je nutné si na každém kroku dávat pozor na led.
Radovan Mezera, Stráž přírody CHKO Moravský kras

„Byli jsme zoufalí, ale v tom se objevil anděl. Bez zaváhání se ptal, zdali nepotřebujeme pomoc. Jeho reakce a ochota byly impozantní. Nabídl se, že nám zraněnou pomůže dopravit k silnici, odkud by nás odvezla sanita, nakonec nás zavezl až do nemocnice. Díky jeho ochotě jsme byli rychle přijati,“ napsali manželé Trubákovi správě krasu ve svém poděkování za pomoc.

Turisté, pozor na led

Mezera patří již léta ke stráži přírody, která dohlíží na turisty v Moravském krasu a na Stránské skále, kde byl v době nehody na kontrole. Skupinka se nacházela v místě, kam se sanitka nedostane. Trubákovým by bez jeho pomoci nezbylo nic jiného, než kamarádku nechat sedět na zemi v minus pěti stupních Celsia a čekat na záchranáře. K zastávce MHD by ji nepřenesli. Strážce zajistil i převoz, aby nepromrzla. Žena v nemocnici podstoupila operaci.

„Nakonec vše šťastně dopadlo, což je to hlavní. Událost je varováním pro všechny, kteří v těchto dnech vyrážejí na procházky do přírody. Je nutné si na každém kroku dávat pozor na led,“ řekl Právu Mezera.

Nádherný ledopád. Mráz čaroval na patnáctimetrové stěně v Moravském krasu

Stalo se

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám