Hlavní obsah

Stav arcibiskupa Graubnera zůstává i po týdnu vážný

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Už více než týden je kvůli koronaviru hospitalizovaný ve Fakultní nemocnici v Olomouci arcibiskup a předseda České biskupské konference Jan Graubner. Jeho stav je podle mluvčího Arcibiskupství Olomouckého Jiřího Gračky stále vážný.

Foto: Aricibiskupství olomoucké

Arcibiskup olomoucký a metropolita moravský Jan Graubner

Článek

„Nedá říct, že by se zlepšil. Do nemocnice se dostal ve vážném stavu a ten trvá. Bližší podrobnosti k němu samozřejmě sdělit nemohu,“ řekl Právu Gračka s tím, že arcibiskup zůstává při vědomí. Mluvčí nemocnice Adam Fritscher se ke zdravotnímu stavu Jana Graubnera nechtěl vyjadřovat.

Dvaasedmdesátiletý arcibiskup olomoucký a metropolita moravský Jan Graubner byl pozitivně testován na covid-19 ve středu 25. listopadu. Hospitalizovaný byl v závěru listopadu.

Graubner podstoupil test na covid-19 poté, co se nemoc krátce předtím vyskytla v okruhu jeho blízkých spolupracovníků. První dny trávil v domácím ošetřování. „Do nemocnice byl převezen minulý víkend,“ sdělil Právu Gračka.

Reklama

Výběr článků

Načítám