Hlavní obsah

Stanjura byl místo tiskovky k balíčku a rodičovské na Shakespearovských slavnostech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) ve středu večer chyběl na tiskové konferenci vlády ke konsolidačnímu balíčku a zvýšení rodičovského příspěvku. Místo toho byl podle fotografie na sociálních sítích na Hradě na Shakespearovských slavnostech. Premiér Petr Fiala (ODS) se ho zastal slovy, že byl na jednání kabinetu u bodů, které předkládal. Pak ho zastoupil náměstek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Zbyněk Stanjura

Článek

„Pan ministr financí se zúčastnil jednání osobně v bodech, které předkládalo ministerstvo financí nebo byly důležité, včetně ozdravného balíčku,“ řekl na tiskové konferenci Fiala.

Ten přišel na brífink ve středu po 22. hodině večer spolu s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN), ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) a s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti).

Jedním z klíčových bodů, který ale zástupci na tiskové konferenci oznamovali, přitom bylo schválení konsolidačního balíčku. Dalším důležitým bodem bylo zvýšení rodičovského příspěvku z 300 na 350 tisíc.

Stanjura byl ale v době tiskové konference už na Hradě na Shakespearovských slavnostech, což potvrzuje fotografie na sociálních sítích. Akce se účastnil například i prezident Petr Pavel s manželkou, kancléřka Jana Vohralíková nebo šéf poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Na Hradě bylo podle programu zrovna představení Jak se vám líbí, které mělo začínat ve 20:30.

Na dotaz, zda neměl být místo na divadle raději na důležité tiskové konferenci vlády, Stanjura Novinkám zatím neodpověděl.

„Je standardní, že je člen vlády, který se neúčastní jednání vlády, zastoupen náměstkem. Takže hlas příslušného resortu tam je a hlídáme si, abychom měli dostatečný počet členů vlády, kteří reprezentují jednotlivé politické strany, tak abychom se v jednotlivých klíčových věcech ve vládě nepřehlasovávali nebo nebyl někdo ve výhodě, protože tam zrovna ten či onen ministr není,“ hájil svého stranického kolegu premiér.

„Povinností a úkolů je celá řada, my jsme dnes měli vládu poměrně komplikovanou a dostali jsme se s jednáním až do večerních hodin. Ale celá vláda je organizována tak, aby tam v klíčových chvílích ti, kteří tam mají být, byli,“ zdůraznil ještě Fiala.

Vláda schválila konsolidační balíček beze změn, oznámil Fiala

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám