Hlavní obsah

Blažkův náměstek Stanislav rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze dvou politických náměstků ministra spravedlnosti Antonín Stanislav (ODS) k 1. březnu rezignoval. Oznámil to dnes na síti X. Důvodem je podle něj „mediální tlak a lynč“.

Foto: ČTK

Antonín Stanislav (vlevo) na tiskové konferenci s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem

Článek

Stanislavovo jméno se mimo jiné objevovalo v souvislosti s kauzou úředníka Jana Benýška, který oznámil možné protiprávní jednání ministerského insolvenčního odboru z období, kdy tomuto útvaru šéfoval právě Stanislav. Seznam Zprávy také loni zveřejnily sérii zpráv, v nichž kritizovaly Stanislavovu činnost na postu ředitele Domova sociální péče v Tmavém Dole na Trutnovsku.

Na začátku února Stanislav požádal o několikaměsíční neplacené volno, oficiálně z rodinných důvodů.

„Po měsíci neplaceného volna jsem zkontaktoval pana ministra (Pavla Blažka) a sdělil mu, že i přes zodpovědnost vůči rozpracované práci a agendě ministerstva spravedlnosti nemohu funkci vykonávat, aniž by cílenými útoky a tlaky redaktorů netrpěla má rodina a dobré jméno ministerstva,“ uvedl dnes Stanislav.

Do loňského prosince byl místopředsedou královéhradecké krajské ODS. V současnosti je zastupitelem města Rtyně v Podkrkonoší, předsedou místního sdružení ODS Česká Skalice na Náchodsku a členem oblastní rady ODS Náchod.

Ministr Blažek odvolal náměstka nejvyššího státního zástupce Mečla

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám