Hlavní obsah

Stále nevím, na co manžel zemřel, patologie odmítá zprávu vydat, říká Kuberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka bývalého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) ani po více než třech měsících nezná přesnou příčinu jeho smrti. Patologoie totiž podle ní odmítá poskytnout zprávu o závěrech pitvy. Kubera zemřel náhle 20. ledna. Věra Kuberová dává jeho úmrtí do souvislosti s cestou na Tchaj-wan, kterou plánoval a kvůli níž čelil značnému tlaku ze strany Pražského hradu i čínské ambasády.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Kubera

Článek

Kuberová v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedla, že má za to, že její manžel zemřel na infarkt. Jedním dechem však dodala, že doposud nedostala žádnou zprávu z patologie a lékařka ji údajně odmítá vydat.

„Lékař do dnešního dne, i když to už dvakrát urgoval, nedostal z patologie žádnou zprávu. Ani já žádnou nemám,“ uvedla Kuberová, která si již ani není jistá, zda se vůbec skutečnou příčinu úmrtí svého chotě někdy dozví.

Výhružný dopis pro Kuberu si měl u čínské ambasády objednat Zemanův kancléř Mynář

Domácí

Kuberová popsala okolnosti, které předcházely úmrtí druhého nejvyššího ústavního činitele, v reportáži pořadu České televize 168 hodin. Zmínila změnu Kuberova chování, která vygradovala po setkání s čínským velvyslancem, k němuž došlo na recepci pořádané čínskou ambasádou.

Již o několik dní dříve se Kubera setkal na Pražském hradě s prezidentem Milošem Zemanem na novoročním obědě. Tam měl dostat výhrůžný dopis z čínské ambasády, který jej varoval před následky cesty na Tchaj-wan.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Kubera s Milošem Zemanem.

Podle Deníku N si vypracování dopisu objednal u čínské ambasády kancléř prezidenta Vratislav Mynář. Ten to odmítá.

Ze setkání se Zemanem přišel Kubera údajně rozladěný. „Dozvěděla jsem se z televize, že ho pan prezident vzal holí po hlavě. Připadalo mi nedůstojné pana prezidenta, aby druhého ústavního činitele mlátil holí,“ řekla Kuberová, podle níž „manžel věděl, jaký pan Zeman je“.

Potrestáme vás i české firmy. Čína prostřednictvím Hradu nepokrytě vyhrožovala Kuberovi

Domácí

Kubera zemřel náhle 20. ledna ve věku 72 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám