Hlavní obsah

Stádo býků zabilo svého chovatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLEŠNICE

Stádo býků napadlo na oplocené pastvině v Olešnici v Orlických horách šestapadesátiletého majitele, který zraněním způsobeným zvířaty na místě podlehl. Další muž skončil se zraněními v nemocnici.

Foto: PČR
Článek

"Sedmačtyřicetiletý muž, který se snažil napadenému majiteli pomoci, skončil s poraněním hrudníku v nemocnici v Opočně," řekla Marie Kotková z východočeské policejní správy.

Tragická událost otřásla obcí s více než pěti stovkami obyvatel. "Je to veliké neštěstí, podobný případ u nás v obci ani v okolí nepamatujeme," řekla starostka Olešnice v Orlických horách Eva Skalická. Dodala, že muž, který po útoku býků zemřel, patřil ke zkušeným chovatelům. "Na pastvinách choval šest býků na maso, jak přesně k neštěstí došlo, nevím. Nebyla jsem u toho," řekla.

Stihl přivolat hasiče

Po útoků býků na oba muže se mladšímu z nich podařilo utéct z ohrady k požární zbrojnici, kde spustil sirénu. Tou přivolal dobrovolné hasiče z obce, kteří mu pomohli. "Co bude s býky zatím není jasné, muž žil na statku sám. O jejich osudu rozhodne rodina, ale je možné, že půjdou na porážku, jsou to dorostlé kusy," řekla Skalická.

Podle lékařů z opočenské nemocnice je poraněný muž ve stabilizovaném stavu. Po útoku býků utrpěl zhmožděniny hrudníku, do nemocnice byl převezen při vědomí a útok zvířat si pamatuje. Případ dále vyšetřují policisté z Dobrušky, u mrtvého muže je nařízená soudní pitva.

Napadení býky není výjimečné, například na začátku července letošního roku napadl býk třiačtyřicetiletého muže v kravíně zemědělského družstva Loukovec na Benešovsku. Rohem mu propíchl levé stehno v oblasti třísel, muž na následky zranění zemřel koncem července.

Reklama

Související témata:

Související články

V Turecku mají horkou linku pro zaběhlé býky

Turečtí veterináři chystají v předvečer muslimského svátku Íd al-adhá zřízení nonstop telefonní linky, kde by mohli majitelé hledat zvířata utíkající před...

Býky už lákají dvě jalovice

Lákání býků na jalovičky v říji se zdá být nadějné. Od neděle, kdy do ohrady u Ovesné Lhoty na Havlíčkobrodsku umístili další krasavici, se k této lokalitě...

Výběr článků

Načítám