Hlavní obsah

Správní rada VZP navrhne Sněmovně odvolat Musílkovou

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Správní rada Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) na svém pátečním zasedání rozhodla navrhnout Sněmovně, aby generální ředitelku VZP Jiřinu Musílkovou odvolala z funkce. Právu to řekl ministr zdravotnictví David Rath.

Článek

"Budu usilovat o to, aby odvolání Musílkové poslanci projednali již v úterý příští týden," řekl Rath. Dodal, že Musílková sice v pátek podala správní radě písemnou rezignaci, ale nebylo v ní uvedeno, že odstupuje 1. ledna 2006, tak jak před třemi týdny oznámila novinářům.

"Písemnou rezignaci podala v pátek i předsedovi Sněmovny Lubomíru Zaorálkovi, ale obě byly velmi zmatečné. Uvádí v nich, že by ráda předala rezignaci do rukou nového ředitele VZP. To ale není možné, protože po nějakou dobu, než by Sněmovna zvolila nového ředitele, by VZP měla vlastně ředitele dva," řekl Rath.

Zároveň informoval, že prozatimním ředitelem VZP do doby, než proběhne výběrové řízení na ředitele, správní rada doporučuje Sněmovně jmenovat Josefa Čekala, dosavadního ředitele pražské pobočky VZP, který je i členem týmu nuceného správce.

Reklama

Výběr článků

Načítám