Hlavní obsah

Soutěž o nejlepšího regulovčíka zamotala pražským řidičům hlavu

– Praha
Novinky, Michaela Cmíralová

Sedmnáct dopravních policistů a policistek se utkalo o titul nejlepšího regulovčíka. Tím se stane ten, kdo zvládne nejlépe řídit dopravu. Svým snažením tak ve čtvrtek dopravní policisté pražským řidičům a nejen jim pěkně zamotali hlavy.

Článek

Klání pražských dopraváků se odehrálo v půl jedenácté dopoledne u Štefánikova mostu. Soutěžící převzali řízení křižovatek na obou jeho koncích. Mnozí Pražané mířící tudy do práce se tak pořádně zapotili. Ukázalo se, že mnoho z nich se v pokynech policistů příliš neorientuje.

„Našli se tací, kteří při příjezdu ke křižovatce řízené policistou pokyny neznali, policisté pak museli dojít přímo až k nim a slovně jim vysvětlit co a jak. Stejně tak tápali mnohdy i chodci, kteří ne vždy věděli, kdy mají přecházet,“ doplnil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Novinky

Regulovčík řídí dopravu u Štefánikova mostu

Během této praktické části soutěže komise hodnotila především schopnost policistů zajistit plynulost dopravy a jejich pokyny. Zda jsou dostatečně srozumitelné a zda odpovídají zákonným normám. Pod drobnohledem byl i oděv policistů, za řádné ustrojení byly body navíc. Hodnotící komisaři ale bedlivě sledovali například i správný postoj a propnutí rukou, právě v této oblasti se prý objevilo nejvíce chyb.

Foto: Novinky

Soutěž o nejlepšího regulovčíka u Štefánikova mostu

Soutěžící v dvanáctém ročníku prestižní soutěže o nejlepšího pražského regulovčíka poměřili síly nejen v praktickém řízení dopravy, ale také v teorii. Všichni museli v ranních hodinách projít znalostním testem. Vítěz celé soutěže byl vyhlášen ve čtvrtek odpoledne v Muzeu policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám