Hlavní obsah

Sníh zasypal silnice, provoz blokují kamiony v kopcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné sněžení zkomplikovalo vpodvečer dopravu na silnicích na Vysočině. Zvlášť pozorní musí být řidiči při průjezdu po dálnici D1, která je mezi 130. a 65. kilometrem kluzká. Situace je ovšem komplikovaná na celé Vysočině, především pak v okolí Havlíčkova Brodu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

D1 u Větrného Jeníkova v úterý odpoledne. Sněžení až do večera neustalo.

Článek

Kolona se na D1 vytvořila u Humpolce na 90. kilometru ve směru na Prahu.

Komplikovaná je také jízda po silnici I/38 z Jihlavy směrem na Havlíčkův Brod a dále potom z Havlíčkova Brodu na Čáslav.

Silnici blokují kamiony, které nedokázaly vyjet kopce. Například ten u Golčova Jeníkova, kde před sedmou hodinou večer hlásil server dopravních informací asi hodinové zdržení.

Silný vítr a sníh působí problémy na silnicích. U Plzně se převrátil autobus

Krimi

Se zdržením více než dvě hodiny musí počítat i řidiči jedoucí po silnici I/34 mezi Ždírcem nad Doubravou a Havlíčkovým Brodem.

Policie na Vysočině v úterý evidovala 25 nehod se dvěma lehkými zraněními.

Zavřená silnice na Plzeňsku

Stále zavřený je také úsek cesty z Karlových Varů na Plzeň u obce Bezvěrov, kde odpoledne havaroval autobus. Převrátil se do příkopu, tři lidé byli zraněni.

Foto: HZS Plzeňského kraje

V havarovaném autobusu se zranili tři lidé

Kvůli nehodě dvou osobních aut je zavřená také silnice I/4 u Příbrami.

V Krkonoších napadlo 20 centimetrů

Na hřebenech Krkonoš a Orlických hor na území Královéhradeckého kraje napadlo za úterý deset až 20 centimetrů sněhu.

Hasiči zasahovali u devíti dopravních nehod a jedenáctkrát poskytovali různou technickou pomoc, například vyproštění zapadlých automobilů. Silnice pokrývá sníh a jsou s opatrností sjízdné, uvedli silničáři, meteorologové a hasiči.

Meteorologové zpřísnili výstrahu, hrozí i závěje

Počasí

Nejvážnější nehoda se stala v Pouchovské ulici v Hradci Králové.

„Automobil z dosud nezjištěné příčiny vjel náhle do protisměru a čelně narazil do stromu. Ve vozidle cestovaly dvě osoby, spolujezdkyně zemřela,” řekla mluvčí policie Eliška Majerová. Policie příčiny nehody vyšetřuje.

V Libereckém kraji se stále zavřená silnice I/10 u Harrachova směrem do Polska. Ta se často zavírá preventivně, pokud se očekává zhoršené počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám