Hlavní obsah

Sněmovna otevřela Parlamentárium

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Poslanecké sněmovně se ve středu otevřelo Parlamentárium. Má jít o další edukační projekt v rámci dolní komory parlamentu. Návštěvníci ho najdou v prostorách pražského Šternberského paláce. Dostanou se tam jak školní skupiny v rámci prohlídky, tak i lidé po předchozí registraci.

Foto: psp.cz

Šternberský palác na Malé Straně

Článek

„Parlamentárium má zpřístupňovat veřejnosti vhled do historie i současnosti našeho zákonodárného sboru a vysvětlovat jeho práci. Atraktivní formou přiblíží návštěvníkům řadu věcí,“ uvedla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) s tím, že se inspirovali v zahraničí.

Parlamentárium lidé najdou v prostorách Šternberského paláce. Rozkládá se zhruba na 45 metrech čtverečních a jeho stavba trvala čtyři měsíce. Podle kancléře Martina Plíška stála „bezmála“ dva miliony korun.

Lidé tam najdou jak řečnický pultík, za kterým se mohou vyfotit, tak také modely budov Sněmovny i jednacího sálu. Vše je interaktivní, součástí je i videomappingová projekce.

Parlamentárium se stane jednou ze zastávek prohlídkového okruhu, kterého se většinou účastní školní skupiny. Otevře se ale i pro ostatní lidi, kteří se na jeho prohlídku budou moci registrovat vždy v pondělí mezi 15. a 16. hodinou. „Je to jeden z klíčů, jak otevřít Poslaneckou sněmovnu lidem,“ dodala Pekarová.

Šetříme. Sněmovna seškrtá čtvrtinu výdajů na zahraniční cesty poslanců

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám