Hlavní obsah

Šmerda skončil v dozorčí radě České pošty, Pecina jej odvolal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr vnitra Martin Pecina v pondělí odvolal někdejšího ministra dopravy Radka Šmerdu z dozorčí rady České pošty. Nástupce Pecina dosud neurčil.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek Šmerda v České poště skončil

Článek

"Nahradí ho (Šmerdu) někdo z ministerstva vnitra. Šmerda byl jmenován jako zástupce ministerstva, a tím již delší dobu není," uvedl v pondělí Pecina s tím, že jeho odvolání podepsal již v pátek.

Šmerda nastoupil do České pošty v únoru za ministra vnitra Jana Kubiceho, kterému dělal náměstka. Údajně měl usilovat i o post náměstka nebo generálního ředitele České pošty.

Podle mluvčí pošty Marty Selicharové není Šmerda na České poště v žádném pracovním poměru a ani nevykonává žádnou činnost na dohodu o provedení práce. Jeho angažmá v podniku tak odvoláním z dozorčí rady skončilo.

O Šmerdovi se v minulosti hovořilo v souvislosti s několika funkcemi. Mimo jiné se o něm spekulovalo jako o možném novém šéfovi pražského dopravního podniku nebo společnosti ČD Cargo.

Exministr nastoupil na vnitro v půlce listopadu předloňského roku, před tím byl necelé tři měsíce ve funkci ministra dopravy po rezignaci Víta Bárty (VV). Byl také předsedou řídícího výboru drah. Na funkci ministra dopravy nestraník Šmerda rezignoval na žádost Věcí veřejných, které ho do vlády nominovaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám