Hlavní obsah

Skončí omezení pohybu, lidé se budou moci znovu stýkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S koncem nouzového stavu 11. dubna, skončí i opatření týkající se omezení pohybu. Kromě toho, že se zruší zákaz cestování mezi okresy, se od pondělí 12. dubna budou opět moci stýkat lidé z jiných domácností. Uvnitř se budou moci scházet až 10 lidí, venku pak až 20 lidí. Na tiskové konferenci po jednání vlády to řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný.

S koncem nouzového stavu 11. dubna, skončí i opatření týkající se omezení pohybuVideo: ČTK

 
Článek

Vláda dosud usilovala o to, aby lidé omezili kontakt s osobami z jiné domácnosti na nezbytně nutnou dobu.

„S koncem nouzového stavu padají omezení pohybu mezi okresy. Padají omezení shromažďování ve smyslu dva na dva tak, jak byly doposud," uvedl Blatný.

Od 12. dubna skončí zákaz cestování mezi okresy, potvrdil Babiš

Koronavirus

Nouzový stav umožňoval pohyb osob omezit usnesením vlády. Od 12. dubna se opatření začnou řídit pandemickým zákonem, který už s omezením pohybu nepočítá.

Kromě zákazu cestování mezi okresy pak skončí i zákaz nočního vycházení, který nyní platí od 5:00 do 21:00. Tou dobou se venku mohou pohybovat pouze lidé, kteří k tomu mají vážný důvod, nejčastěji ten, že pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám