Hlavní obsah

Sever Česka bude v pondělí sužovat silný vítr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sever Česka bude sužovat po celé pondělí až do úterních brzkých ranních hodin silný vítr, varují meteorologové. Foukat by mělo především na Frýdlantsku v Libereckém kraji, na severu Olomouckého kraje a v Moravskoslezském kraji. Nárazy větru by měly dosáhnout rychlosti kolem 65 km/h, uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové varují, že kvůli větru mohou padat stromy a větve, což pak může způsobit problémy na silnicích nebo v dodávkách elektřiny. Vítr také může působit potíže při řízení aut.

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky, dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ uvádějí meteorologové.

Velmi větrná byla v Česku už sobota. Silný vítr provázený sněžením odřízl od proudu tisíce domácností a působil problémy v dopravě.

Neděle by měla být podle předpovědi oblačná s nejvyššími odpoledními teplotami mezi dvěma a šesti stupni Celsia. Zejména na horách na severu Česka meteorologové očekávají ojediněle sněhové přeháňky. Během dne bude od západu přibývat oblačnosti a místy bude pršet či sněžit.

Evropu ovládlo aprílové počasí, Španělé hlásí letní teploty

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám