Hlavní obsah

Silnice pokryl sníh, problémy měly kamiony i sypač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silnice v Česku v noci pokryl sníh. Na některých komunikacích leží jeho zbytky, řidiči by proto při jízdě měli být opatrní. Především ve vyšších polohách, kde jsou ve sněhu vyjeté koleje nebo je sníh rozbředlý. I ve středních Čechách ale měly v noci některé kamiony potíže, nehodu měl i jeden sypač.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Byly problémy na několika silnicích třetí třídy, kam najely kamiony a uvázly tam, ale už se všechno odstranilo. V současné době by už mělo být všechno sjízdné a neměly by být žádné problémy,“ uvedl dispečer před devátou dopoledne. Podle mluvčí středočeských cestářů Petry Kučerové měly kamiony potíže například u Smečna na Kladensku nebo Heřmanova na Rakovnicku.

„V noci jsme na silnice v našem kraji poslali veškerou techniku. Sypače se solí během noci ošetřily své okruhy dvakrát, inertním posypem jednou. Na silnici II/111 mezi Divišovem a Struhařovem se stala nehoda sypače s osobním automobilem. Po několika hodinách náš sypač pokračoval v práci,“ uvedla.

Na většině území středních Čech je v sobotu zataženo, teploty se pohybují kolem nuly a fouká slabý vítr.

Meteorologové varovali před sněhem a náledím

Počasí

Na severu Čech je špatná viditelnost a teploty pod nulou. Na Liberecku se může vyskytnout náledí. Na silnici číslo devět v obci Svor na Českolipsku se může vyskytovat ledovka. Ta hrozí také v okolí Božího daru na Karlovarsku.

S velkou opatrností byla sjízdná silnice I/35 z Moravské Třebové na Svitavsku směrem na Olomouc. Na zledovatělé silnici uvázl kamion v Přelouči na Pardubicku.

V Královéhradeckém kraji leží na silnicích rozbředlý sníh, ve vyšších polohách v Krkonoších a Orlických horách je na silnicích vrstva asi pěti centimetrů. Na hřebenech Krkonoš je pak asi 16 cm sněhu.

Na většině území jsou silnice mokré po chemickém posypu a na silnicích nižších tříd leží zbytky rozbředlého sněhu. Ten může klouzat.

Teploty přes den by se měly pohybovat kolem nuly a místy může slabě sněžit či pršet.

Meteorologové varovali před sněhem a náledím

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám