Hlavní obsah

Ševčík chce víc času

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Děkan Národohospodářské fakulty Miroslav Ševčík v úterý požádal podle České televize rektora VŠE Petra Dvořáka o více času na rozhodnutí, zda vyslyší výzvy k odstoupení. Rektor Ševčíka vyzval k rezignaci v souvislosti s jeho činy na sobotní protivládní demonstraci. Podle rektora se měl Ševčík rozhodnout do úterního rána. Situaci teď řeší vedení vysoké školy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Ševčík

Článek

Děkan svůj požadavek na „přimeřenou dobu“ na rozhodnutí zdůvodnil skutečností, že část zaměstnanců, s nimiž hodlá o situaci mluvit, je na prázdninách. Jarní prázdniny pro žáky základních a středních škol momentálně probíhají v obvodech Praha 1 až 5.

Ševčík opakovaně tvrdí, že na demonstraci nevystupoval a místem, kde se část davu pokoušela dostat do budovy Národního muzea, pouze procházel.

Rektor VŠE v pondělí vyzval Ševčíka k odstoupení z funkce děkana národohospodářské fakulty. Se Ševčíkem se domluvil na tom, že děkan rozhodnutí o rezignaci oznámí do úterý.

Ševčík novinářům po pondělním setkání s rektorem řekl, že podání rezignace zváží. Podle školy měl rozhodnutí dodat během úterního dopoledne.

K odstoupení děkana vyzvali i členové akademického senátu z řad studentů.

Rektor VŠE vyzval Ševčíka k rezignaci

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám