Hlavní obsah

Senátoři zakázali reklamu na přípravky na erekci jindy než v noci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Televize nebudou smět vysílat reklamy na potravinové doplňky na podporu sexuální výkonnosti před 22. hodinou večer. Senátoři ve středu schválili novelu zákona, která toto ustanovení obsahuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jednací síň Senátu

Článek

Omezení se týká především reklamy na přípravky na podporu erekce, která se často vysílá během sportovních přenosů, na něž se dívají i děti.

Reklamy na tyto přípravy se budou moci nově vysílat jen mezi desátou večer a šestou hodinou ráno. Dosud omezení platilo pouze na reklamu na erotické služby a výrobky. Přípravky na erekci se považují za doplněk stravy.

Zákaz je součástí novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích. S ní přišlo ministerstvo zemědělství, zmíněnou změnu ale navrhl lidovecký poslanec Petr Kudela, ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ji podpořil.

„Když se koukám s dětmi na nějaký sportovní přenos, tak mi nepřijde úplně vhodné, když je tam taková reklama,“ prohlásil v březnu před poslanci.

Novela kromě toho obsahuje i nová pravidla pro obaly tabákových výrobků. [celá zpráva]

Návrh zákona nyní dostane k podpisu prezident.

Anketa

Vadí vám reklamy na přípravky na erekci vysílané přes den?
Ano
86,6 %
Ne
13,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1061 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám