Hlavní obsah

Šéf komunistů Filip po infarktu zatím zůstává v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda KSČM Vojtěch Filip se po středečním infarktu a kardiologickém zákroku zotavuje, ale i nadále zůstává hospitalizován a zatím do domácího ošetření propuštěn nebude. Ve čtvrtek to uvedla mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) na pražském Karlově náměstí Marie Heřmánková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

Pokud se nic nezmění, mohl by podle Heřmánkové Filip hospitalizaci ukončit v pátek. Lékaři Filipův infarkt zachytili v časném stadiu. Ve středu uvedli, že to dává pacientovi naději na časné propuštění do domácí péče.

Pětašedesátiletý Filip hned ve středu po zprůchodnění cév avizoval, že v pátek bude zpět v práci. Podle jeho spolupracovníků šlo ale spíš o jeho přání.

Předsedu komunistů Filipa odvezli do nemocnice

Domácí

Do nemocnice, kam ho poslala praktická lékařka, byl Filip přijat ve středu před polednem s bolestí na hrudi. Na jeho případu je podle přednosty 2. interní kliniky VFN Aleše Linharta patrné, že v Česku funguje dobře propracovaný systém péče o nemocné s akutním infarktem.

„Důležité bylo, že příjezd do kardiocentra neoddaloval, a díky tomu je možné očekávat příznivý průběh,” uvedl ve středu lékař.

Reklama

Výběr článků

Načítám