Hlavní obsah

Se zájezdem Kořistky to možná bylo jinak

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Se slevou 28 tisíc na červencovou rodinnou dovolenou poslance Zdeňka Kořistky na Mallorce to mohlo být i jinak, než dosud tvrdili on i lobbista Jan Večerek. Mluvčí cestovní kanceláře Fischer Dan Plovajko totiž ve středu popřel tvrzení Večerka, podle kterého postoupil Kořistkovi vlastní bonus nebo slevu v podobě jedné dovolené zdarma, kterou prý měl u cestovky.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

"Dovolená zadarmo není poskytována ani nejvěrnějším klientům," sdělil Právu ve středu Plovajko. Zdůraznil sice, že cestovní kancelář Fischer si velmi váží svých věrných klientů, kterým poskytuje nadstandardní služby a servis, zároveň však prohlásil: "Mezi tyto výhody ale rozhodně nepatří poskytování dovolené zdarma."

Večerek tvrzení Plovajka odmítl vyvrátit. Přitom však ještě v úterý Právu tvrdil, že slevu Kořistkovi zařídil z dovolené, kterou dostal od cestovky zadarmo jako "slevu či bonus". "Nebudu se k tomu vyjadřovat. Jedná se čistě o mou soukromou věc," odpověděl ve středu Večerek na žádost Práva o vysvětlení rozporu mezi jeho a Plovajkovým tvrzením.

Večerkův obhájce Petr Mikeštík v této souvislosti zdůraznil, že jde o naprosto nepodstatnou věc, která nemá nic společného s vyšetřováním údajného pokusu o podplacení Kořistky. "Jestliže pana Večerka nezákonně zadrželi a ještě by ho chtěli nezákonně dát do vazby, tak má právo se hájit jakýmikoli prostředky," řekl Mikeštík.

Rozpory mezi Večerkovými a Plovajkovými tvrzeními advokát také nevysvětlil. "Napište si, co chcete. Já vás upozorňuji, že pokud deník Právo zasáhne do práv a oprávněných zájmů pana Večerka, tak budeme žalovat. To je dostatečný signál vůči vám i vůči vaší redakci," reagoval Mikeštík na snahu Práva vnést do věci definitivně jasno.

Reklama

Související články

Stíhání Dalíka a Večerka zastaveno

Ostravské státní zastupitelství v pondělí zastavilo trestní stíhání poradce šéfa ODS Marka Dalíka a lobbisty Jana Večerka, obviněných z uplácení poslance...

SPECIÁL: Úplatkářská aféra Kořistka

Mohla to být poklidná předvolební kampaň, kterých Česko zažilo mnoho. Koncem srpna ale přišel šok. Mf Dnes zveřejnila informaci, že poslanci někdo nabídl...

Výběr článků

Načítám