Hlavní obsah

Sázkové kanceláře dávají nejvíce šancí na vítězství ve volbách ČSSD

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport se přiklánějí spíše k možnosti, že podzimní parlamentní volby vyhrají, ač pouze s těsným náskokem, sociální demokraté a vypsali na ně kurz 1,75:1. Konkurenční ODS by měla podle předpokladů bookmakerů, kteří zhodnotili její šance kurzem 1,90:1, skončit druhá. Další sázkové kanceláře vidí situaci po říjnových volbách obdobně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Podle oslovených politologů sice nebude mít toskánská aféra šéfa ODS Mirka Topolánka na parlamentní volby zásadnější vliv, při vypisování kursů však s ohledem na citlivost tématu vůči veřejnosti určitou roli hrála,“ komentoval vypsání kursů mluvčí sázkové kanceláře Tipsport Lubomír Ježek.

Experti Tipsportu jsou velmi skeptičtí k případnému volebnímu triumfu komunistů, vypsali na něj nadmíru vysoký kurz 111:1. "To prognostikuje naprosto nepravděpodobnou situaci, rovnající se například možnosti, že fotbalisté Jablonce získají v tomto ročníku mistrovský titul,“ uvedla sázková kancelář v tiskové zprávě. 

Pětiprocentní hranici by měly podle předpokladů překonat také lidovci a nová strana Karla Schwarzenberga TOP 09. Šance KDU-ČSL na dosažení Sněmovny zhodnotili bookmakeři kurzem 1,27:1 a TOP 09 kurzem 1,35:1. Zelení mají poměrně vysoký kurz 6:1, který jim příliš nadějí nedává. 

Komunisté asi nezvítězí, ukazují kurzy

Kurzy vypsaly už i další sázkové kanceláře a shodují se na tom, že soc. dem. Jiřího Paroubka by měla zvítězit. Fortuna i Chance připsaly ČSSD ještě nižší kurz než Tipsport - 1,7:1. Agentura SYNOT tip zatím kurzy připravuje.

Nejvyšší kurz na vítězství ODS vypsala Fortuna (1,96:1), ta také vidí šance na vítězství KSČM mnohem pesimističtěji než Tipsport (150:1). Překvapivého volebního prvenství komunistů se nebojí ani prognostici Chance, kteří na ně vypsali kurz 140:1.

Fortuna i Chance narozdíl od Tipsportu připisují ale straně TOP 09 (1,15:1) o něco vyšší šance na vstup do Sněmovny než KDU-ČSL (1,2:0). Obě společnosti ale nepočítají s velkým návratem zelených do soutěže o Sněmovnu, Fortuna vypsala na ně kurz 6,3:1. 

Kurzy na vítěze v podzimních volbách
ČSSDODSKSČM
Tipsport1,751,9111
Fortuna1,71,96150
Chance1,71,9140
Kurzy na překonání pětiprocentní hranice pro vstup do Sněmovny
KDU-ČSLTOP 09Strana zelených
Tipsport1,271,356
Fortuna1,21,156,3
Chance1,21,156

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám