Hlavní obsah

Sázkaři vydělali na Zemanově vítězství milióny

Vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách nerozradostnilo jen samotného kandidáta a jeho příznivce, ale také sázkaře. Jeho úspěch jim přinesl celkově milióny korun. Naopak sázkové kanceláře ostrouhaly, na výhrách totiž vyplatily více, než kolik vybraly na sázkách.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Celkové tržby ze sázek na prezidentské volby u nás přesáhly 29 miliónů korun. Protože lidé výsledek trefovali poměrně dobře, tak na výhrách vyplatíme zhruba o pět procent více, než jsme přijali," informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain a dodal, že se naplnilo základní sázkařské pravidlo, které tvrdí, že když vyhraje favorit, tak se radují hlavně sázkaři.

Stejně dopadl poměr sázek a výher i u Chance, kde lidé na prezidentské volby prosázeli přes tři milióny korun. "Na výhrách vyplatíme o trochu více, než jsme přijali," potvrdila mluvčí společnosti Markéta Světlíková. O několik procent více vyplatí na výhrách také Sazka, u které lidé na nového prezidenta vsadili celkem 2,1 miliónu korun.

Zklamaný rozhodně nebyl sázkař ze severních Čech, který si na Zemanův triumf vsadil milión korun v kurzu 1,5 ku jedné. Inkasoval tak přes milion a půl. Ještě o něco více však získal jiný sázkař u Fortuny, a to 1,6 milionu korun. Na Zemana sice vsadil o polovinu méně než jeho kolega, nicméně ještě v době, kdy na jeho vítězství byl vypsán kurz 3,2 ku jedné.

Ještě více svůj vklad zúročil klient Sazky sázkové kanceláře, který Zemana na svůj tiket napsal už loni v květnu. "Za vsazených 9 000 tak díky tehdejšímu kurzu 20:1 bude inkasovat 180 000 korun," poznamenal mluvčí Sazky sázkové kanceláře Václav Jalovecký.

Nejsázenější politická událost v historii

Sázky na prezidentské kandidáty však měly také své smolaře. V Synotu například po prvním kole vsadil jeden muž 730 tisíc korun na vítězství Karla Schwarzenberga. U stejné společnosti vsadil na neúspěšného finalistu 300 000 Kč také sázkař z Jaroměře. U Chance bylo nejvyšší propadlou sázkou 150 000 korun na Jana Fischera, který neprošel přes první kolo.

Sázkové kanceláře potvrzují, že se první přímá volba prezidenta republiky stala vůbec nejsázenější politickou událostí v historii. Sázkaři prosázeli několik desítek miliónů korun. V drtivé většině případů věřili sázkaři právě Zemanovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám